Üdvözlünk!

Szeretnél csatlakozni Magyarország első és legnagyobb INGYENES Multiplayer Game adatbázisát tartalmazó ProGamer weboldalához?! Szeretnél te is a legjobb lenni, vagy egy különleges közösségben klubtaggá válni, és a játékok minden titkát megismerni?! Akkor itt a helyed! Újraépített tartalom, több ezer INGYENES CFG Csomag, WALLHACK és CSALÁS.

LETÖLTÉSHEZ KATTINTS ÉS REGISZTRÁLJ!

Regisztráció   Elfelejtetted a jelszavad?   Activate

• Főoldal
  • Súgó
  • Súgó
  • Keresés
  • A legutóbbi látogatásom óta írták.
  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
PRIVÁT HACK VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG:
Vásárolj Privát csalást a készítőtől!
  • PB nem észleli a csalást!
  • VAC nem észleli a csalást!
  • XAC nem észleli a csalást!
Hírdetés
CD Kulcs Hirdetés
Battlefield 3: 8,990Ft
Call Of Duty 2 3,900Ft
Call of Duty 4: Modern Warfare 4,600Ft
Call of Duty 6: Modern Warfare 2 5,990Ft
Call of Duty 7: Black Ops (steam) 9,990Ft
RIFT MMORPG +30 nap játék 4,990Ft
Battlefield Bad Company 2 (Origin) 4,990Ft
HomeFront (steam) 4,990Ft
World Of Warcraft +60 nap játék (EU) 6,490Ft
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Le
Nyomtatás
Szerző Téma: Tutorial - Hogyan írjunk helyesen magyarul!  (Megtekintve 10527 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
2010. November 07. - 17:21:47
Szakaszvezető
**
Aktivitás
0%
User No : 16321
IQ Skill: 0

Profil megtekintése
Nem elérhető
« Válasz #30 Dátum: 2010. November 07. - 17:21:47 »

Mert ha mindenki színesen írna akkor ez a hely lenne a következő meleg felvonulás helyszine.
LOOOL XD(am Gephaz helyszíne hosszú í legalább a moderátorok mutassanak példát!). MeTaX de láttam már (nem is egyszer) olyanokat is akik nem tudják hogy hol van -na,-ne,-ná,-né, hol hosszú az o,ö,u,ü. gondolom mindenki tudja hogy minden mondat végén hosszú. De lehet hogy ezek annyira apróságok hogy téged se bosszantanak csak én szoktam néha röhögni rajta.(nem a fórumon) Annek a viiznak kell oda adni a palackjét(egy klán tárassam a Tauri wowon...) XD . Am nem minden böngésző tud kijavítani, kell hozzá egy kieg.
Firefox: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/3386/ (ez nem reklám)
Naplózva
2010. November 07. - 18:06:03
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
0%
User No : 18929
IQ Skill: 306

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #31 Dátum: 2010. November 07. - 18:06:03 »

LOOOL XD(am Gephaz helyszíne hosszú í legalább a moderátorok mutassanak példát!). MeTaX de láttam már (nem is egyszer) olyanokat is akik nem tudják hogy hol van -na,-ne,-ná,-né, hol hosszú az o,ö,u,ü. gondolom mindenki tudja hogy minden mondat végén hosszú. De lehet hogy ezek annyira apróságok hogy téged se bosszantanak csak én szoktam néha röhögni rajta.(nem a fórumon) Annek a viiznak kell oda adni a palackjét(egy klán tárassam a Tauri wowon...) XD . Am nem minden böngésző tud kijavítani, kell hozzá egy kieg.
Firefox: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/3386/ (ez nem reklám)
Engem bizony minden kis helyesírási hiba bosszant, mert zavaró, hogy a sok 10 éves nem tud írni helyesen a saját anyanyelvén. Ez egyúttal szégyen is Magyarországnak. Sokan csak azt mondják, hogy direkt írnak így, mert lusták. Ha lusták nagy betűvel kezdeni a mondatot, lusták ékezeteket tenni, lusták kiírni a teljes szót, akkor legyenek már ahhoz is lusták, hogy lélegezzenek. Meg ugye bár nem mindegy, hogy ékezettel, vagy ékezet nélkül írod a szárnyalás szót (Csak így példának eszembe jutott). Örülök, hogy nem nekem kell kijavítanom a fogalmazás dolgozataikat. Respect a Magyar tanároknak!
Naplózva

2010. November 07. - 19:07:26
Szakaszvezető
**
Aktivitás
0%
User No : 16321
IQ Skill: 0

Profil megtekintése
Nem elérhető
« Válasz #32 Dátum: 2010. November 07. - 19:07:26 »

Ez nagyon jó példa... De mondjuk ha gépen nem kezdi a mondatokat nagybetűvel az még elnézhető de az hogy rendesen mikor nem harkályt játszik akkor igenis bosszantó hogy nem nagy betűvel kezdi a mondatot. MeTaX most mond azt hogy te mindig kiírod minden játék chatjébe(wow,metin,cod,moha,css..stb) vagy fórum hozzászólásbán a nagybetűket.
Naplózva
2010. November 07. - 20:30:51
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
0%

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #33 Dátum: 2010. November 07. - 20:30:51 »

Ez nagyon jó példa... De mondjuk ha gépen nem kezdi a mondatokat nagybetűvel az még elnézhető de az hogy rendesen mikor nem harkályt játszik akkor igenis bosszantó hogy nem nagy betűvel kezdi a mondatot. MeTaX most mond azt hogy te mindig kiírod minden játék chatjébe(wow,metin,cod,moha,css..stb) vagy fórum hozzászólásbán a nagybetűket.
Én ott írok nagy betűket, ahol az üzenetem meg is marad, nyomot hagy, pl: fórumokon. Persze, hogy például xfire -n, játék közben nem fogok szüttyögni a formalitással, de egy fórumon ez igazán megköveteltetik.
Naplózva

2010. November 10. - 20:00:13
Szakaszvezető
**
Aktivitás
0%
User No : 10996
IQ Skill: -3

Profil megtekintése
Nem elérhető
« Válasz #34 Dátum: 2010. November 10. - 20:00:13 »

hát ez kész ezen behaltam  Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

******a az avatar mih ?? Vigyorog
BUÉK!!!!!
2010. November 11. - 09:26:53
Szakaszvezető
**
Aktivitás
1%
User No : 49557
IQ Skill: 9

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #35 Dátum: 2010. November 11. - 09:26:53 »

Igen?
És mibe haltál bele hogy ez ennyire vicces hogy egy ember próbálja elmagyarázni azt, hogy ha legalább máshol nem beszélsz normálisan, legalább itt tedd meg ezt, és ennyivel tiszteld meg őt, mintsem hogy szleng szavakkal próbálnád kifejezni magad.
Naplózva
2010. November 13. - 17:22:49
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
16%
User No : 45411
IQ Skill: 191

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #36 Dátum: 2010. November 13. - 17:22:49 »

...
Ne ezt az oldalát nézd. Abba halt bele hogy ezt így ilyen részletesen le kell írni, mert egyesek ennyire hü*** hogy nem tudnak pl. még ragozni sem. (van rá példa). Először én is röhögtem, hogy ez vicc?! És tényleg. Azt mondom vessző hiba az nem fontos. De nem igaz hogy egyesek nem tudnak egy kicsit figyelni és megnézni hogy vajon miért PIROS a betű alatt?! [aláhúzás]. Azért ez tényleg durva...
Naplózva

NE VEGYÉL FEL XFIRE-RE.
Helyette csatlakozz ide:
http://www.xfire.com/communities/mpcheater/
Itt beszélhetsz ha van bármi gond!

2010. November 13. - 18:05:04
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
0%

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #37 Dátum: 2010. November 13. - 18:05:04 »

...
Ne ezt az oldalát nézd. Abba halt bele hogy ezt így ilyen részletesen le kell írni, mert egyesek ennyire hü*** hogy nem tudnak pl. még ragozni sem. (van rá példa). Először én is röhögtem, hogy ez vicc?! És tényleg. Azt mondom vessző hiba az nem fontos. De nem igaz hogy egyesek nem tudnak egy kicsit figyelni és megnézni hogy vajon miért PIROS a betű alatt?! [aláhúzás]. Azért ez tényleg durva...
Na ez ellen van egy jó példám.

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Felteszem a kérdést újra: Fontos, hogy van -e vessző a mondatban? Mosolyog
Naplózva

2010. November 13. - 20:21:25
Szakaszvezető
**
Aktivitás
1%

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #38 Dátum: 2010. November 13. - 20:21:25 »

Válaszom igen, nem is kicsit fontos, olyan furcsán hangzik az amit leírtál.
Olyan értelmetlennek látszik, hallatszik vessző nélkül.

EDIT: azon vagyok még elcsodálkozva, hogy mikor néha-néha játszom kis CoD2-őt, akkor 12 éves gyermekek feljönnek, elkezdenek a semmibe hackelni, és szidják más any..ját ha véletlen netalán lelövik őket.
Aztán mikor közlöd vele hogy ez csak egy játék, nagyban felvan háborodva hogy ******* meg pontpontont.
Aztán megkérdezzük tőle hogy helyesírás egyes?
Erre a válasza megint vulgáris anyagban jön vissza.

TuTyKo
Naplózva
2010. November 13. - 20:43:31
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
0%

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #39 Dátum: 2010. November 13. - 20:43:31 »

Válaszom igen, nem is kicsit fontos, olyan furcsán hangzik az amit leírtál.
Olyan értelmetlennek látszik, hallatszik vessző nélkül.

EDIT: azon vagyok még elcsodálkozva, hogy mikor néha-néha játszom kis CoD2-őt, akkor 12 éves gyermekek feljönnek, elkezdenek a semmibe hackelni, és szidják más any..ját ha véletlen netalán lelövik őket.
Aztán mikor közlöd vele hogy ez csak egy játék, nagyban felvan háborodva hogy ******* meg pontpontont.
Aztán megkérdezzük tőle hogy helyesírás egyes?
Erre a válasza megint vulgáris anyagban jön vissza.

TuTyKo
Sajnos ilyen a mai fiatalság egy része, a közoktatás szégyenei, evolúciós zsákutcák. Nem tudom miért, de egyre butább kezd lenni az újonnan felnövő társadalom. Le merem fogadni, hogy a TV okozta agymosás áll a háttérben (ezért sem nézek soha TV -t), meg ugye a rossz nevelés (ha apu, anyu is ezen nő fel, akkor mit várunk a gyerektől?). Ez a társadalom saját magát pusztítja el, mindig egy lépést előre, kettőt hátra, csakhogy ezt senki se veszi észre. Előre sajnálom, hogy mi lesz itt 20-30 év múlva. Nem fogom kifejteni a teljes véleményem, hosszú lenne és unnátok Mosolyog.
Naplózva

2010. November 13. - 20:48:40
Szakaszvezető
**
Aktivitás
1%

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #40 Dátum: 2010. November 13. - 20:48:40 »

Egyetértek, én egyszóval is ritkán nézek tévét, akkor is inkább csak a híradót.
Meg az hogy hiába beszélsz nekik, mintha felsem fognák azt, amit beszélsz nekik.
Kezdenek elfajulni a gondok Magyarországon.
Ha felmész egy külfölldi szerverre, ott nem szidják az any..ád, de ezy csak egy példa.

EDIT: Magyar Helyesírási Kézikönyv
Naplózva
2010. November 15. - 21:34:24
Globális moderátor
Ezredes
Aktivitás
16%
User No : 45411
IQ Skill: 191

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #41 Dátum: 2010. November 15. - 21:34:24 »

Na ez ellen van egy jó példám.

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Felteszem a kérdést újra: Fontos, hogy van -e vessző a mondatban? Mosolyog

oopsz, na erre nem gondoltam. én valami olyasmire gondoltam (először) hogy például egy "de" elé. példa: Szeretem a fánkot de a palacsintát is Vigyorog Amúgy teljesen igazad van. Én is megpróbálom kiírni a vesszőt-pontot-kis/nagybetűt ahol tudom, meg ahol érzem hogy oda azért muszáj Vigyorog
Naplózva

NE VEGYÉL FEL XFIRE-RE.
Helyette csatlakozz ide:
http://www.xfire.com/communities/mpcheater/
Itt beszélhetsz ha van bármi gond!

2010. November 16. - 14:16:06
Szakaszvezető
**
Aktivitás
0%
User No : 69674
IQ Skill: -1

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #42 Dátum: 2010. November 16. - 14:16:06 »

LoL XD
OMG Vigyorog
Na ez befigyelt XD
Naplózva

╓╦≡╦─ ємιηзм gamer.'*
Life is a Game.
xFire: szabo176
2010. November 20. - 19:16:10
Globális moderátor
Főtörzsőrmester
Aktivitás
1%
User No : 13457
IQ Skill: 52
Promod

Profil megtekintése
Nem elérhető
« Válasz #43 Dátum: 2010. November 20. - 19:16:10 »

*Topic szövege*

ezt mindennap elolvasom tök jól megy, köszi metax Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2010. November 20. - 21:16:25 írta MeTaX » Naplózva

2010. November 20. - 19:33:17
Törzsőrmester
Aktivitás
0%
User No : 70580
IQ Skill: 3
AKövetkező hozzászóló HOMOKOS

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Válasz #44 Dátum: 2010. November 20. - 19:33:17 »

Én nem olvastam el,úgy gondolom tudok helyesen irni,de azért hasznos téma,amikor egy felhasználó befejezte az oldalon a regisztrálást,akkor erre a témára át is irányithatná az oldal Bibííí
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Fel
Nyomtatás
Ugrás: