Üdvözlünk!

Szeretnél csatlakozni Magyarország első és legnagyobb INGYENES Multiplayer Game adatbázisát tartalmazó ProGamer weboldalához?! Szeretnél te is a legjobb lenni, vagy egy különleges közösségben klubtaggá válni, és a játékok minden titkát megismerni?! Akkor itt a helyed! Újraépített tartalom, több ezer INGYENES CFG Csomag, WALLHACK és CSALÁS.

LETÖLTÉSHEZ KATTINTS ÉS REGISZTRÁLJ!

Regisztráció   Elfelejtetted a jelszavad?   Activate

• Főoldal
  • Súgó
  • Súgó
  • Keresés
  • A legutóbbi látogatásom óta írták.
  • Bejelentkezés
  • Regisztráció
PRIVÁT HACK VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG:
Vásárolj Privát csalást a készítőtől!
  • PB nem észleli a csalást!
  • VAC nem észleli a csalást!
  • XAC nem észleli a csalást!
Hírdetés
CD Kulcs Hirdetés
Battlefield 3: 8,990Ft
Call Of Duty 2 3,900Ft
Call of Duty 4: Modern Warfare 4,600Ft
Call of Duty 6: Modern Warfare 2 5,990Ft
Call of Duty 7: Black Ops (steam) 9,990Ft
RIFT MMORPG +30 nap játék 4,990Ft
Battlefield Bad Company 2 (Origin) 4,990Ft
HomeFront (steam) 4,990Ft
World Of Warcraft +60 nap játék (EU) 6,490Ft
Oldalak: [1]   Le
Nyomtatás
Szerző Téma: Visual Basic Script-scriptek.  (Megtekintve 446 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
2010. Szeptember 16. - 18:10:07
Szakaszvezető
**
Aktivitás
1%
User No : 49557
IQ Skill: 9

Profil megtekintése WWW
Nem elérhető
« Dátum: 2010. Szeptember 16. - 18:10:07 »

A Visual Basic (VB) a Microsoft cég által kifejlesztett programozási nyelv illetve fejlesztői környezet.

Az első verziója, a Visual Basic 1.0 1991-ben jelent meg Windows 3.0 platformra. A szintaxis a BASIC programozási nyelven alapul, de eseményvezérelt, korlátozott mértékben objektumorientált. A nyelv gyorsan nagy népszerűségre tett szert. A fejlesztőknek kényelmes és hatékony eszközt adott a Windows alkalmazások vizuális tervezéséhez. Könnyen tanulható volta miatt sokaknak a Visual Basic volt az első lépcső a programozás tanulásában. A Microsoft a hatékonyság helyett a gyors fejlesztésre helyezte a hangsúlyt tervezéskor. A VB kielégítő sebességet produkált (különösen a gépi kódot fordító Visual Basic , de a C++-szal szemben mindig alulmaradt. Ellenben nagyságrendekkel kevesebb idő kellett egy összetettebb GUI-t tartalmazó alkalmazás fejlesztéséhez VB-ben mint C++-ban. A VB nyelvi eszközei is korlátozottabbak: nem támogatja a mutatókat (hozzáértés mellett nagyobb teljesítmény érhető el vele, azonban figyelmetlenség esetén elsőszámú hibaforrás), nem kötelező benne a változók deklarálása, valamint nem kezeli szigorúan a típusokat. Ez a gyors fejlesztés szempontjából előnyös, viszont rontja a program hatékonyságát.

A Microsoft mindent megtett a VB gyors elterjesztéséért. Sokan használták a Microsoft előző Basic fordítóprogramját, a QuickBasicet. Az ő megnyerésükre később egy DOS alapú változat is napvilágot látott (Visual Basic 1.0 for DOS, röviden: VBDOS), ami a Windows grafikus felületet szöveges elemekkel emulált., Nyelvként támogatta a QuickBasic-et és Visual Basicet egyaránt, így lehetett vele programokat konvertálni DOS-ról Windowsra. A DOS változatot nem fejlesztették tovább.

A Visual Basicet 2002-ben felváltotta a Visual Basic .NET. A VB.NET a VB-nek egy teljesen újratervezett változata, sokak szerint inkább egy teljesen új nyelv mint egy új verzió. Ezt bizonyítja, hogy az utolsó klasszikus VB verzió (VB 6.0) és a .NET verziók között gyakorlatilag lehetetlen konvertálni programokat. A Microsoft biztosít egy konvertálóprogramot, de az csak a legegyszerűbb projektek esetén működik jól. A Visual Basic .NET egy teljesen objektumorientált .NET alapú nyelv. Gyakorlatilag egyenértékű a .NET nyelvek közül vezető szerepben lévő C#-pal (ejtsd: szi-sarp). A Visual Basic legújabb verziója a Visual Basic 2008.

Néhány példa ilyen programokra:

Asztal, jobb klikk, új szöveges dokumentum.
Majd add neki azt a nevet hogy valami.vbs, tehát nevezd át.
Ekkor rákérdez hogy átnevezed-e mert akkor más formátumba rakja át.
Persze átnevezed.OK.
Most szerkesztés vagy társítás jegyzettömbel kinek hogy tetszik.
Majd bemásolod ezt:

Option explicit
Dim a,t
a=InputBox("A négyzet oldala=")
t=a*a
MsgBox(t)

Majd ha bemásoltad lemented ezt.
Oké nincs más dolgod mint 2 klikk az ikonra, és egy szám beírása.
Amint láthatod ez egy olyan program ami négyzetre emeli a számot,vagyis megszorozza önmagával, az eredményt pedig kiírja.

Rengeteg ilyen variáció van, ezernyi féle kombináció.
Sok Sikert hozzá.

TuTyKo
Naplózva
2011. November 10. - 16:06:04
Tizedes
**
Aktivitás
0%
User No : 67410
IQ Skill: -1

Profil megtekintése
Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 10. - 16:06:04 »

Hali! Én mostanába elkezdtem foglalkozni a Visual Basic-el. És érdekelne ,hogy van-e itt oylan ember aki ért hozzá? Mert van egy projektem csak meg akadtam benne ott ,hogy amikor a colordialogot próbálnám átkonvertálni rgb-be. Gondolkoztam abba meg találtam is tutorialt amibe meg van csinálva az rgb színskála csak nem olyan jó mint a colordialog mert ott látod a kikevert színt  meg el tudod menteni is. Három görgető sávval van megcsinálva csak azzal nehéz kikeverni pont azt a színt. Annyi lenne a lényeg ,hogy amikor kikevertem a színt három textboxba írja bele a színkód számát rgb felbontásban. Ha valaki tud segíteni írjon már egy hozzászólást ehez a témához.
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
Nyomtatás
Ugrás: